Şekerpare

Malzemeler: 2 su bardağı un,4 yemek kaşığı irmik, Yarım paket margarin ,125 gr pudra şekeri,2 adet yumurta,1 Paket kabartma tozu,1 Paket vanilya,1 tutam tuz,Süslemek için fındık, badem veya ceviz. Şurup İçin: 2 su bardağı toz şeker,2 su bardağı su,1 tatlı kaşığı limon suyu 

Yapılışı: Şurup için gerekli malzemeleri kaynatarak bir kenarda soğumaya bırakın. Porselen bir kasede ,2 yumurtayı pudra şekeri ile iyce çırpın. İçerisine eritilmiş margarin, irmik, un, tuz, vanilya ve kabartma tozu ilave ederek iyice yoğurun. Pişireceğiniz tepsiyi fırça ile hafifçe yağlayın ve tepsiye incir büyüklüğünde yuvarlarladığınız hamurları dizin. Yuvarlakların tam üst ortasına üzerine fındık, badem veya cevizi koyup iyce bastırın. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında üstleri hafif pembeleşinceye kadar ( yaklaşık yarım saat) pişirin. Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz üstüne soğuk şurubu dökün. Tatlımız 2-3 saatte şerbeti tam olarak emmiş olacaktır.
Benzer Tarifler  İçin TIK TIK : 
Findikli Sekerpare-Findikpare
Lokma Tatlısı
Haşhaşlı Revani

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık