Bademli Samsa Tatlısı

Malzemeler: 1 paket 500 gram’lık milföy hamuru, 1 su bardağı ince öğütülmüş badem, 1 kahve fincanı hindistancevizi, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı, tozşeker
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker, 3 su bardağı su ,Yarım limon
Yapılışı:
Milföy hamurlarını tezgahın üzerine koyun ve yumuşamasını bekleyin. Bir kabın içerisine yumurta akını, hindistancevizini, öğütülmüş bademi ve tozşekeri koyup karıştırın. Macun kıvamına getirin. Yumuşamış olan hamurların bir kenarına hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı kadar eşit şekilde sürün ve hamuru bir kere katlayın. Birleştiği yere fırça ile çok az yumurta sarısı sürün ve uzunlamasına 3 parçaya kesin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Bitince hamurları iki parmak genişliğinde kesip, derin bir tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında pişirin. Tatlınızın şerbetini önceden kaynatıp soğutun ve pişen tatlı sıcakken, soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Bu tarifi bir arkadastan aldım, ancak arkadasta bir web sitesinden almış ve ismi hatırlamıyorum. Bu nedenle kaynağı malesef belirtemiyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık