Künefe

Guneydogu Anadolu Yoremizin meshur tatlisidir.

Malzemeler: Yarım kilo taze tel kadayıf, 200 gr dil peyniri yoksa taze kaşar, 200 gr tereyağı,Süslemek için çam fıstığı. 
Şerbet: 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon.
Yapılışı: Kadayıfı iyice tiftikleyelim ve erittiğimiz tereyağı ile birlikte iyice karıştıralım.Bu malzemenin yarısını tepsiye yerleştirelim ( tepsi yerine resimdeki gibi, küçük bakır künefe kaplarıda satılıyor, bu kaplar 2 kişilik genelde, bunlarda direk pişirebilirsiniz) ve elimizle düzelterek bastıralım.Bunun üzerine dilimlediğimiz peynirleri yayalım. Kalan kadayıfıda peynirlerin üzerine yayarak, elimizle bastırıp düzleştirelim.180 derece deki fırında altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Kızaran kadayıfı soğuması için fırından çıkartalım. Diğer yandan şerbeti hazırlayalım; suyu, şekeri ve limonsuyunu karıştırıp 5 dakika kaynatalım. Şerbet biraz ılıyınca kadayıfımızın üzerine dökelim. Servis yaparken üzerini çam fıstığı ile süsleyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler