Kuru Bamya-Bamya çorbası


Bu yemeği çok severim zaten Orta Anadoluda ona çok kıymet verildiği için düğün yemeğidir.İstanbulda çoğu yerde bamya çorbası diye geçsede, Anadoluda baş yemeklerdendir.
İşte Tarif;
Malzemeler: 3 dizi kuru bamya, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1,5 yemek kaşığı salça , 2 limon, 1 büyük soğan, 1 diş sarımsak, 2 domates, İsteğe göre karabiber.
Yapılış: Kuru bamya 2-3 saat önceden bir limon sıktığınız ,limonlu suya ıslatılır. Sonrasında bamyalar süzülür, başları bıçakla kesilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranarak yağda hafif öldürülür.Sonra bamya ilave edilir, salça, ince doğranmış domates eklenir, ve suda eklenerek pişirme gerçekleştirilir. Pişmeye yakın nohutumuz ilave edilir. Kalan bir limonumuz piştikten sonra sıkılır. 
( Çok limonlu sevmeyenler kaşıkla tadını kontrol ederek sıksınlar). İsteyenler tabağa aldığınız yemeğin üstüne karabiber serpebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık