Dijon Hardal Soslu Tavuk Madalyon

Malzemeler:4 adet tavuk bonfile ,bir tutam karabiber, Yarım limon
Dijon Hardal Sos İçin : 2 Çorba Kaşığı Toz Şeker, 250 ml Krema, 175 ml Elma Sirkesi,3 Çay Kaşığı Dijon Hardal, 250 ml Mayonez
Yapılışı: Tavuk bonfilelerimizi enlemesine iki parçaya ayırarak inceltelim ( yaklaşık 1,5 cm kalınlığında). (Etlerin yumuşacık olması için isterseniz sütün içinde 4-5 saat bekletebilirsiniz. )Bu parçaları karabiber ve yarım limonla ovalım.Limon, eti yumuşak ve daha lezzetli yapacaktır. Daha sonra fırında veya tüpte pişirme isteğinize göre fırında ise bonfilelerin her iki yuzune çok az yağ sürelim veya teflon tavamızın dibine çok az sıvı yağ koyalım ve düşük ayar ateşte bonfilelerimizin her iki yanını pembeleşene kadar pişirelim. 
Hardal Sosun Hazırlanışı: Şeker, krema, sirke, hardal ve tuzu bir kapta karıştırın. Karışım iyice harmanlanınca, mayonezi ilave edip karıştırmaya devam edin. Tavuğunuzu servis yapacağınız kaba, bonfileleri koyun ve üstüne hazırlamış olduğunuz sosu dökün, yanında buharda haşlanmış sebze ve domatesli pirinç pilavı veya bulgur pilavıyla servis edin. Afiyet Olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler