Buğdaylı Pazı


Malzemeler: 1 kilo pazı, 1 su bardağı dövme ( aşurelik buğday) yoksa kuskus, 2 soğan, tuz, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz

Yapılışı: Öncelikle 1 kaşık yağ ve üzerini kaplayacak kadar suyla buğdayımızı veya kuskusumuzu pişirelim ve süzüp soğumaya alalım. Pazılarımızı iyice yıkayıp kalın kalın doğrayalım. Pişireceğimiz tepsinin dibine soğanları sote ederek yayalım. Üzerine pazılarımızı yerleştirelim, yağımızı ve soğumuş buğdayımızı ekleyelim. Hiç su eklememize gerek yok pazı yeterince su salıyor. Suyunu çekene kadar pişirelim ve tuz ekleyerek servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık