Domates Turşusu- Tomato Pickle


1-Turkish Recipe
Malzemeler: 2 kg yeşil küçük domates, 5-6 dal kereviz yaprağı, 1 baş sarımsak, 1 su bardağı sirke, 4 yemek kaşığı tuz,1 avuç nohut, su, 1 yemek kaşığı hardal tohumu.
Yapılışı: Domateslerimizi iyice yıkayalım ve iğneyle delelim. Turşuyu yapacağımız kavonozun dibine nohutları atalım. Domatesleri yerleştirelim ve aralarına sarımsak, kereviz yaprağını yerleştirelim. Üzerine sirke, tuz ve üzerini kaplayacak kadar su ilave edelim ve gölge bir yere yerleştirelim. 2-3 hafta içinde turşumuz hazır.

2-English Recipe
Ingredients: 2 kg green small tomatoes, 5 pieces of celery leaf, 1 medium garlic, 1 cup vinegar, 4 tablespoons salt, one handful of chickpea, Water, 1 tablespoon mustard seed.
Wash the tomatoes and puncture with a needle . Firstly, put the chickpeas to the jar. Then, put the tomatoes, celery leaf, vinegar, salt, mustard seed, garlics and enough water. Then, keep the pickle jar at shadow for 2 weeks. You can serve the pickle after two weeks.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık