Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Findikli Sekerpare-Findikpare



Bir arkadasimin iftar davetinde yedik. Simdiye kadar yedigim en guzel sekerpareydi. Icine koyulan toz findik tadini nasilda mutesem yapiyormus. Arkadastan hemen tarifini maille istedim. Sizde davet sofralariniz icin hic dusunmeden yapabilirsiniz. Garanti herkes bayilacak. Iste tarif 
Malzemeler: 500 gram un, 200 gram margarin, 200 gram pudra şekeri,4 adet yumurta,1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı toz fındık, 1 paket vanilin
Şerbeti için;3 su bardağı su,1 kg şeker,1/2 limon
Yapilis: Oncelikle margarini mikserle bir miktar köpürene kadar çırpalim.Mikserimizi en düşük devreye indirip pudra şekerimizi ilave edelim.Unu tezgahın üzerine dökelim. Ortasını havuz halinde açalim. Unun üzerine toz findigi, vanilini ve kabartma tozunu serpiştirelim. Havuzun ortasına köpürttüğümüz harcıda ilave edelim. Üzerine 3 yumurtamizi hatta 4. ununde beyazini ilave edelim. Yağla yumurtayı birbirine iyice karistiralim.Hamuru biraz yoğuralim, uzun bir rulo yapıp ceviz büyüklüğünde keselim. Elimizle yuvarladiktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp toz findik serpelim. Onceden isittigimiz 170 derece fırında pişirelim. Sekerparelerimiz firindan cikinca biraz sogutalim, serbetini sıcak olarak dokelim. Serbeti cekince servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder