Findikli Sekerpare-Findikpare



Bir arkadaşımın iftar davetinde yedik. Şimdiye kadar yediğim en güzel şekerpareydi. İçine koyulan toz fındık tadını nasılda muhteşem yapıyormuş. Arkadaştan hemen tarifini maille istedim. Sizde davet sofralarınız için hiç düşünmeden yapabilirsiniz. Garanti herkes bayılacak. İşte tarif 

Malzemeler: 500 gram un, 200 gram tereyağı veya margarin, 200 gram pudra şekeri,4 adet yumurta,1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı toz fındık, 1 paket vanilin

Şerbeti için;3 su bardağı su,1 kg şeker,1/2 limon

Yapılış: Öncelikle tereyağını mikserle bir miktar köpürene kadar çırpalım. Mikserimizi en düşük devreye indirip pudra şekerimizi ilave edelim. Unu tezgahın üzerine dökelim. Ortasını havuz halinde açalım. Unun üzerine toz fındığı, vanilini ve kabartma tozunu serpiştirelim. Havuzun ortasına köpürttüğümüz harcı da ilave edelim. Üzerine 3 yumurtamızı hatta 4. ününde beyazını ilave edelim. Yağla yumurtayı birbirine iyice karıştıralım. Hamuru biraz yoğuralım, uzun bir rulo yapıp ceviz büyüklüğünde keselim. Elimizle yuvarladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp toz fındık serpelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında pişirelim. Şekerparelerimiz fırından çıkınca biraz soğutalım, şerbetini sıcak olarak dökelim. Şerbeti çekince servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler