Kolay Mozaik Pasta ( Muhallebili Mozaik Pasta)


Malzemeler:
1 su bardağı un,1.5 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı kakao, 1 kg süt, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yumurtanın sarısı, 2 paket sade pötibör bisküvi, Yarım su bardağı hindistan cevizi 
Yapılış
Tencereye un, şeker,kakao, süt ve margarini koyup kaynayana kadar sürekli karıştırın. Hafifçe katılaşmaya başlayınca yumurta sarısını ekleyin bir kaç dakika sonra karışımı ateşten alın. Muhallebimizi biraz soğutun çünkü çok sıcak muhallebi bisküvileri eritir. Diğer yandan bisküvileri dizerek borcamın dibini döşeyin, üzerine muhallebiden üstünü örtecek kadar dökün, sonra üzerine yine bisküvi dizin, sonra yine muhallebi dökün, bu işlemi muhallebimiz bitene kadar tekrarlayın. En üst yüzeye döktüğünüz muhallebiyi kaşıkla biraz düzleştirerek daha düz bir yüzey elde edebilirsiniz. Pasta soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve üçgenler halinde keserek servis yapın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler