Lokma Tatlısı

Malzemeler: 1 tatlı kaşığı toz maya, 2 su bardağı un, 1 su bardağı su, Yarım çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı toz şeker,1 yumurta
Mayalamak için: Bir çay bardağı ılık su,
Kızartmak İçin: Sıvı yağ,
Şerbet İçin: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için: 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
İlk once şerbetimizi hazırlayabiliriz; suyumuzu ve toz şekerimizi karıştıralım ve kaynayınca limon suyunuda ekleyip ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım. Artık tatlımızı hazırlamaya başlayabiliriz; Maya,yumurta, toz şeker ve ılık suyu bir kaba koyup şişmesini  bekleyelim. Hacimce yeterince şişince diğer malzemelerimizi ekleyelim yumuşak bir hamurumuz olacak. Hamuru biraz dinlendirelim. Kızartacağımız tavaya sıvı yağı koyalım ve iyice kızdıralım. Hamurunuzdan elimizle koparalım ve yuvarlayarak  yağa atıp kızartalım. İki yüzüde kızartalım. Kızaran lokmalarımızı ılık şerbetimizin içine atalım, 5 dakika şerbette durması yeterli. Pudra şekeri serperek servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler