Kolay Börek



Malzemeler: 5 adet yufka, yarım kilo böreklik kıyma, 2 orta boy soğan,kimyon, 2 yumurta , istenirse çörekotu, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt yoksa yoğurt, 1 tutam tuz
Yapılışı: Yufkalarımızdan bir yaprağı geniş bir alana serelim. Diğer yandan yağ, süt veya yoğurt ve 1 yumurtayı iyce karıştırarak bir sos karışım hazırlayalım. Bu karışımdan ilk yufkamıza fırça ile sürelim. Yufka ne çok kuru, nede yırtılacak kadar yumuşamış olmamalıdır. 2. yufkayı bu ıslatığımız birinci yufkanın üzerine serelim. Bu yufkanın üstüne karışım sürmeyeceğiz.İki yufkayı birbirine elle yapıştırarak yufkayı 16 parçaya ayıralım ve üçgenlerimizin geniş kısmına rende soğan, tuz ve kimyonla kavurduğumuz kıymalı harçtan koyalım ve küçük sigara böreği şeklini verelim. Dilerseniz böreklerin ucunu ya suyla yada kalan bir yumurtanın sarısını ayırdığımız beyazı ile yapıştırabilirsiniz. Börekleri çok az yağ sürdüğümüz fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürelim ve çörekotu serpelim. Orta dereceli fırında yarım saatte böreklerimiz kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık