Yeşil Zeytin Yapımı-Green Olive


Malzeme: Yeşil zeytin, Kaya tuzu , Su. 

Yapılış:
Pazardan aldığımız veya topladığımız zeytinlerimizi ayıklayıp ( çürük ve kurtluları ayıklayıp) iyice yıkayalım. Daha sonra çekiçle vurarak kıralım veya bıçak yardımı ile çizelim. Kırma zeytin , çizikten daha hızlı olur. Zeytini yapacağımız kaba yerleştirelim. Su zeytinlerin üstünü iyice örtmeli.10-15 gün boyunca ( acısı çıkana kadar, tadına bakarak süreyi ayarlayabilirsiniz) her gün suyunu değiştirelim. Acılık gidince zeytinlerimizi yıkayalım ve tuzumuzu ( Litre başına 3 yemek kaşığı kaya tuzu) üzerine dökelim. Üzerini yağla kaplayalımki ( 1 çay bardağı yeter) hava almasın . Zeytinlerimiz 10-15 gün sonra servise hazır. Servis yapacağınız üzerine kekik, pulbiber, limon suyu ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler