Buhara Pilavı


Malzemeler:250 gr. kuşbaşı kuzu eti, 2 bardak pirinc, 1 yemek kaşığı salca, 1 bardak haslanmış bezelye, 3 yemek kasigi tereyağ, yarım çay bardağı kabuklari soyulmus badem, 1 orta boy havuc,1 orta boy soğan, Tuz, karabiber, fesleğen

Yapilisi:Pirinci ayıklayarak tuzlu sicak suda yarım saat bekletin.Sonra yikayip süzün. Eti üzerini geçecek kadar suyla iyice haşlayın, haşlama suyunu ayırın.Tereyagini tencerede eritin soğanı ve Haslanip kabuklari soyulmus bademleri hafifce pembelestirin. Havuçları küp küp doğrayarak biraz haşladıktan sonra karışıma ilave edin ,Bezelyeyide ilave edin. Daha sonra pirinci ekleyip bütün karışımı 10 dakika kavurun. Ayırdığınız et suyunu, su ilavesiyle 3 su bardağına tamamlayarak salcayla birlikte ekleyin. Pilavı suyunu cekene kadar pisirin. Atesten alip üzerine kağıt havlu yada bez örterek 15 dakika demlendirin. Üzerine fesleğen ve karabiber serperek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık