Erişteli Mercimek


Malzemeler: 2 su bardağı mercimek, Yarım çay bardağı erişte, 2 orta boy soğan, 1,5 yemek kaşığı salça, mercimeklerin bir parmak üzerine çıkacak kadar et suyu yoksa 1 et bulyonla sade su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, toz şeker, yarım limon suyu ( tercihen), 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam tuz

Yapılış: Mercimekler 2-3 saat önceden sade su ile ıslatılır.Tenceremizin dibine soğanlar ince ince kıyılır ve yağla öldürülür. Sonra süzülen mercimekler, salça, toz şeker ve suyumuz ilave edilir, pişmeye bırakılır. Mercimek yarım saatte pişiyor.Ben hafif sert seviyorum. 
Pişmeye beş dakika kala içine erişte eklenir. Servis yaparken içine limon sıkarsanız ek güzel bir tat veriyor. Karabiberi ve tuzuda serperek sevis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler