Ezo Gelin Corbasi-Ezo Gelin Soup
Malzemeler: 6 su bardağı et suyu yoksa et bulyon katılmış su, yarım kilo kırmızı mercimek,
1 çay fincanı pirinç, 1,5 çorba kaşığı salça, 1 orta boy soğan, 2 çorba kaşığı
un, 1 tatlı kaşığı nane, 2 çorba kaşığı tereyağı, Pul biber ve tuz
Yapılış
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı eritip, soğanı çok ince doğrayın, unu da
tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın, suyu veya
et suyunu tencereyi karıştırarak yedirin, kaynayana kadar karıştırmaya devam
edin, temizlenip yıkanmış mercimekle pirinci de ilave edin ve sulandırdığınız
salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte
pişirin, eğer kıvam çok koyu olursa su miktarını arttırabilirsiniz. Naneyi ve
pul biberi üzerine veya içine katın ve servis yapın. İsterseniz kıtır ekmekte
katarak servis yapabilirsiniz.
tisfopist-wo Ben Follette https://wakelet.com/wake/kAH-3fhZBcXiJs3eT4UV9
YanıtlaSilfraslandlopa
Ainothdist_ki_1983 Gregg Gant download
YanıtlaSilclick
https://colab.research.google.com/drive/163Q8dn-SRGR0kwMjsm1blrHOvqpCXmrU
click here
gurgrabelmai