Ezo Gelin Corbasi-Ezo Gelin Soup


Malzemeler: 6 su bardağı et suyu yoksa et bulyon katılmış su, yarım kilo kırmızı mercimek, 1 çay fincanı pirinç, 1,5 çorba kaşığı salça, 1 orta boy soğan, 2 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı nane, 2 çorba kaşığı tereyağı, Pul biber ve tuz
Yapılış
Bir tencerede 2 kaşık tereyağı eritip, soğanı çok ince doğrayın, unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın, suyu veya et suyunu tencereyi karıştırarak yedirin, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin, temizlenip yıkanmış mercimekle pirinci de ilave edin ve sulandırdığınız salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin, eğer kıvam çok koyu olursa su miktarını arttırabilirsiniz. Naneyi ve pul biberi üzerine veya içine katın ve servis yapın. İsterseniz kıtır ekmekte katarak servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık