Izgara Köfte-Turkish Grilled Meatball


Malzemeler
Yarım kilo köftelik kıyma,1 orta boy kuru soğan, 1 dilim bayat ekmek içi, kimyon, 5-6 dal maydonoz, karabiber, Tuz, 1 yumurta 
Yapılışı
Soğanı ve bayat ekmeği rendeleyelim. Kıymaya tuz, yumurta, karabiber, soğan ve ekmek içinide ilave ederek iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı top haline getirelim ve kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzla yuvarlayarak köfte şekli verin.Vaktiniz varsa köfteleri kapalı bir saklama kabında buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Ben tırtıklı döküm tavada pişirdim. Elektrikli ızgarayı veya tırtıklı döküm tavayı çok az sıvı yağla silelim ve köfteleri önlü arkalı pişirelim.İçlerinin iyi pişmesi için kısık ateşte pişirelim. Yine ızgarada ince ince dilimlediğimiz sebzeleri pişirerek yanında garnitür olarak sunabiliriz. 
Benzer Tarifler Icin Tıklayın:Akçabat Köfte,Trabzon
2-English Recipe
Ingredients: 500 gr minced beef ( finely ground) ,2 onions, 1 cup parsley, black pepper, cumin, 1 egg, salt, 1 slice crumb. 
Firstly, saute the onion and combine with the crumb. Then, mix all the ingredients in a large bowl. Knead well for 10 minutes. Leave it in the fridge at least for 2-3 hours. Wet palms with warm weather and form meat into walnut shaped meat balls. Then cook them over a grill, or frying pan till both sides get lightly brown. Serve them with the grilled vegatables.
Similar Recipes: Akçabat Köfte,Trabzon

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler