Haşhaşlı Revani


Malzemeler 
1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 3 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı haşhaş, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu 
Şerbet Malzemeleri 
2 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2 yemek kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı tuz, 
Yapılış: Derin bir kâsede yumurta, vanilya ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra çırpmaya devam ederek diğer tüm kek malzemelerini ekleyip iyice karıştıralım. Karışımı hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırına koyalım. Tatlının üzeri kızarana kadar pişirelim. Tatlı soğurken, şerbet malzemelerini bir tencereye alalım. Şerbeti şeker eriyene kadar karıştıralım ve 30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökelim. Tatlımızı şerbetledikten 2 saat sonra servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler