Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

12 Ekim 2013 Cumartesi

Haşhaşlı Revani


Malzemeler 
1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 3 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı haşhaş, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu 
Şerbet Malzemeleri 
2 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 2 yemek kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı tuz, 
Yapılış: Derin bir kâsede yumurta, vanilya ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra çırpmaya devam ederek diğer tüm kek malzemelerini ekleyip iyice karıştıralım. Karışımı hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırına koyalım. Tatlının üzeri kızarana kadar pişirelim. Tatlı soğurken, şerbet malzemelerini bir tencereye alalım. Şerbeti şeker eriyene kadar karıştıralım ve 30 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökelim. Tatlımızı şerbetledikten 2 saat sonra servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder