Paçanga Böreği


Karadeniz Bolgemizin meshur boregi.
Bu tarifte dünkü iftardan:
Hazır yufka tam 4 parçaya bölünerek kocaman üçgenler elde edilir. Diğer yandan bir ortaboy domates rendesi, 200 gr pastırma,  2 kaşık sıvı yağda kaşarlar eriyene kadar kavrulur. Bu karışım biraz soğutulur ve üçgenlerimizin geniş olan kısımlarına koyulur.Uzunca sigara böreği gibi rulo yapılarak , yine iki kaşık sıvı yağla yağladığımız teflon tavada yufka hafif pembeleşene kadar kızartılır. Sıcakken dilimleyerek servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler