Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

8 Ekim 2012 Pazartesi

Kadayifli Muhallebi


Malzemeler:
Muhallebisi için: 1 litre süt, 4 yemek kasigi un, 1yemek kasigi nisasta, 1 su bardağı tozşeker, 1 paket vanilya, 1 paket krema ( 200ml),
Kadayıfı için: 250gr. kadayıf. 2 yemek kasigi tereyagi,1 su bardağı dovulmus fındık, 1/2 su bardağı tozşeker
Yapılışı: Kadayıfı buzlukta donduralim daha sonra cikarip iyice ufalayalim.Bir tavada tereyağımizi eritelim. Kadayıfları ilave ederek orta ateşte hafifce kavuralim. Tozşekeri ve dovulmus findigimizida ilave ederek pembelesene kadar kavuralim ve ocaktan alalim, sogumaya birakalim. Diger taraftan muhallebiyi pişirelim. Orta boy derin bir tencerede un, nisasta ve tozşekeri iyice karıştıralim ve yavas yavas sütu ilave ederek koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirelim. Muhallebiyi ocaktan aldiktan sonra kremayi ve vanilyayi ekleyip 4-5 dakika mikserle çırpalim. Muhallebimiz soguduktan sonra dikdörtgen borcama dokelim. Kavrulmuş kadayıfıda uzerine doseyelim. Tatlimiz buzdolabinda da iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Kadayifin kitirligini kaybetmemesi icin muhallebi sogukken uzerine kadayif doseyin ve ayni gun tatliyi tuketin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder