Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

25 Eylül 2012 Salı

Kadayıflı Sarma Baklava

Tarifi Oktay ustadan aldım. Hem cok goze hem mideye hitap eden hemde hazırlaması kolay bir tatli. 

Malzemeler: 1 paket hazır baklavalık yufka, 300 gr cig kadayıf, dovulmus ceviz yoksa dovulmus findikta cok guzel oluyor

Uzeri için Malzemeler : 125 gr eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ.
Serbet için: 5 su bardagi toz şeker, 5 su bardağı su, yarim limon suyu, 1 paket vanilya

Derin bir tencereye 5 su bardağı su ve 5 su bardagi toz şekeri koyalim ve kaynatalim, kaynamaya başlayınca limonumuzu ilave edelim ve yarım saat kadar kaynatalım. En son vanilyayi ilave edelim ve serbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Kadayıfımızı iyice didikleyelim. İki tane yufkayı üst üste koyalım ve yufkamızın uzerine goz karari kadayıf yerleştirelim, ve kadayıfın üzerine ceviz serpelim daha sonra yufkalarımızın yırtılmamasına dikkat ederek ne cok sıkı nede gevsek olacak sekilde saralım. Sonrasında iki parmak eninde keselim ( resimdeki gibi) ve hafifce yagladigimiz tepsimize dilimleri yerleştirelim. 
Tatlımızın sarma işlemi bitince erittigimiz teryagi sivi yag karisimimizi tatlılarımızın üzerine paylaştıralim.180C firinda altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız tatlımızi soguyana kadar bekletelim daha sonra uzerine oda sıcaklığında olan şerbetimizi aşama aşama tatlımıza dökelim. ( Tatli soguk, serbet ilik olacak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder