Kadayıflı Sarma Baklava

Hem göze hem mideye hitap eden hem de hazırlaması kolay bir tatlı. 

Malzemeler: 1 paket hazır baklavalık yufka, 300 gr çiğ kadayıf, dövülmüş ceviz yoksa dövülmüş fındıkta çok güzel oluyor

Üzeri için Malzemeler : 125 gr eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ.

Şerbet için: 5 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, yarım limon suyu, 1 paket vanilya

Derin bir tencereye 5 su bardağı su ve 5 su bardağı toz şekeri koyalım ve kaynatalım, kaynamaya başlayınca limonumuzu ilave edelim ve yarım saat kadar kaynatalım. En son vanilyayı ilave edelim ve şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Kadayıfımızı iyice didikleyelim. İki tane yufkayı üst üste koyalım ve yufkamızın üzerine göz kararı kadayıf yerleştirelim, ve kadayıfın üzerine ceviz serpelim daha sonra yufkalarımızın yırtılmamasına dikkat ederek ne çok sıkı nede gevsek olacak şekilde saralım. Sonrasında iki parmak eninde keselim ( resimdeki gibi) ve hafifçe yağladığımız tepsimize dilimleri yerleştirelim. 

Tatlımızın sarma işlemi bitince erittiğimiz tereyağı sıvı yağ karışımını tatlılarımızın üzerine paylaştıralim.180C fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız tatlımızı soğuyana kadar bekletelim daha sonra üzerine oda sıcaklığında olan şerbetimizi aşama aşama tatlımıza dökelim. ( Tatlı soğuk, şerbet ılık olacak)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler