Sütlü Kadayıf


Malzemeler: 500 gr tel kadayıf, 3 su bardağı toz seker, 3 su bardağı süt, 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi, 250 gr tereyağı, 1 paket vanilya

Yapılış: Sütle tozşekeri karıştırarak kaynatalım, ve vanilyayi da ekleyerek soğumaya bırakalım. Sütü soğurken kaymak tutmaması ara sıra karıştıralım. Kadayıfları tel tel ayıralım ve eritilmiş ilik tereyağını üzerine dökerek her yerini yağlayalım. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yayalım. Cevizi bu yarısının üzerine yayalım. Kalan kadayıfları de üste yayalım ve elimizle bastırarak kadayıflar sıkıştıralım. 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Çıkar çıkmaz üzerine soğumuş şerbetimizi azar azar dökelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler