Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

16 Ağustos 2012 Perşembe

İslim Kebabı

Yapilisi cok zor olamayan, misafirleriniz icin cok havali bir yemek. Tadida cok leziz. Icine kofte yerine parca et, kusbasi etde koyabilirsiniz. Patlican ve etin muhtesem birligini cok sik bir sunumla sunan islim kebabimiz. 
Malzemeler: 5 adet irice dogranmis çarliston biber, 1,5 kilogram ince uzun patlıcan, 3-4 adet küçük domates
Köfte İçin: 1/2 kg kıyma,1 adet ince ince dogranmis kuru soğan, 1 adet yumurta, 2 dilim iyice ufalanmis ekmek içi, 2-3 dis ince ince dogranmis sarımsak, nane, karabiber
Yapilis: Patlicanlarimizi once alacali soyalim ve bir saat kadar tuzlu suda islatalim. Patlicanlarimiz acisini birakirken koftelerimizi hazirlayabiliriz. Kofte malzemelerimizi genis bir kaseye alalim ve iyice yogurduktan sonra ceviz buyuklugunde parcalar alarak yuvarlayalim ve yagladigimiz firin tepsimize yada borcama dizelim. Koftelerimizi pisirelim. Köfteler fırında pişerken tuzlu sudan cikarip yikadigimiz patlicanlarimizi boylamasina cok ince veya cok kalin olmayacak sekilde yani orta kalinlikta dograyalim ve orta ateste hafif pembelesinceye kadar kızartalim. Bir kaseye iki patlican dilimini caprazlamasina yerlestirelim ( 2 adet patlıcan dilimi + işareti şekilde yerleştirilecek) kofteyi patlican dilimlerinin ( + nin gobegine) ortasina alalim ve patlican seritlerini birbiri uzerine durelim. ve bir tepsiye ters cevirelim.Uzerine bir dilim domates ve biber koyup kurdan batiralim ve hafifce yagladigimiz firin tepsisine dizelim. Bu islemi koftelerimiz bitene kadar tekrarlayalim. Koftelerimiz bitince hepsini 200C’de ısıda pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder