İslim Kebabı


Yapılışı çok zor olamayan, misafirleriniz için çok havali bir yemek. Tadı da çok leziz. İçine köfte yerine parça et, kuşbaşı et de koyabilirsiniz. Patlıcan ve etin muhteşem birliğini çok şık bir sunumla sunan islim kebabımız. 

Malzemeler: 5 adet irice doğranmış çarliston biber, 1,5 kilogram ince uzun patlıcan, 3-4 adet küçük domates

Köfte İçin: 1/2 kg kıyma,1 adet ince ince doğranmış kuru soğan, 1 adet yumurta, 2 dilim iyice ufalanmış ekmek içi, 2-3 diş ince ince doğranmış sarımsak, nane, karabiber


Yapılış: Patlıcanlarımızı önce alacalı soyalım ve bir saat kadar tuzlu suda ıslatalım. Patlıcanlarımız acısını bırakırken köftelerimizi hazırlayabiliriz. Köfte malzemelerimizi geniş bir kaseye alalım ve iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve yağladığımız fırın tepsimize yada borcama dizelim. Köftelerimizi pişirelim. Köfteler fırında pişerken tuzlu sudan çıkarıp yıkadığımız patlıcanlarımızı boylamasına çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde yani orta kalınlıkta doğrayalım ve orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Bir kaseye iki patlıcan dilimini çaprazlamasına yerleştirelim ( 2 adet patlıcan dilimi + işareti şekilde yerleştirilecek) köfteyi patlıcan dilimlerinin göbeğine yani ortasına alalım ve patlıcan şeritlerini birbiri üzerine dürelim. ve bir tepsiye ters çevirelim. Üzerine bir dilim domates ve biber koyup kurdan batıralım ve hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Bu işlemi köftelerimiz bitene kadar tekrarlayalım. Köftelerimiz bitince hepsini 200C’de ısıda pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler