Tavuk Dolma



Malzemeler: Bir bütün tavuk, yarım kilo soğan, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 kilo bezelye, yarım kilo patates, yarım kilo domates, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 10 tane çarliston veya sivri biber.

Yapılışı: Önce soğanlarımızı uzun ama ince ince dilimleyelim ve yağımızın yarısı ile ocakta 5 kavuralım. Daha sonra baharatları, salçayı ve şekeri ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım ve altını kapatarak soğumaya bırakalım. Diğer yandan tavuğumuzu yıkayıp derilerini soyalım ve içini soğuttuğumuz soğan karışımı ile dolduralım     ( soğan karışımından iki üç kaşık kalsın tavuğun üzerine süreceğiz). Doldurma işi bitince açık olan kısmı ( resme bakın) iple dikelim. Pişireceğimiz kabı fırça ile hafifçe yağlayalım ve tavuğu oturtalım. Tavuğun etrafına 4 e böldüğümüz domatesleri, parmak şeklinde doğradığımız patatesleri,parmak doğradığımız biberleri ve bezelyeleri yerleştirelim. Tavuğun üzerini ayırdığımız soğan karışımı, kalan yağ, toz şeker karışımı ile ovalım. 160 derece fırında ağır ağır sebze ve tavuklar pişene kadar pişirelim


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler