Hazır Yufkadan Baklava


Teknolojik Gelişmelerden faydalanmak lazım değilmi; Hazır baklava yufkası hem pratik hemde gayet güzel sonuç veriyor.
Malzemeler: 1 paket hazır baklavalık yufka, 200 gram tereyağı,2 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı çekilmiş ceviz.
Şerbet İçin : 5 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, 1/2 limon suyu
Yapılış: Önce şerbeti hazırlayalım; Şeker ve suyu tencereye koyalım ve 10 dakika kaynatalım, kaynayınca limon suyumuzu atarak 2-3 dakika daha kaynatalım ve ateşten alalım.
Tereyağını eritelim, içine sıvı yağı ekleyelim. Fırın tepsisini yağlayalım ve 3 yufkayı tepsiye serelim 
(yufkaları tek tek yerleştirirseniz çıtır olur) fırça yardımıyla yağ sürelim, yufkaların yarısı bitene kadar her 3 yufkada bir yağlama işlemine devam edelim. Her 15 yufkada bir ceviz içimizden serpelim ( yufkaların tümü bitince ceviz ici 2 kez serpilmis oluyor), kalan yufkaları yine 3 yufkada bir yağlayarak yufkaları bitirelim. Hepsi bitince baklavamızı bıçakla dikdörtgenler şeklinde keselim ve kalan yağı üzerine gezdirelim. Baklavamızı 180-200 derecede önceden ısıttığımız fırında 30-40 dk ( üzeri kızarana kadar) pişirelim. Soğuk Şerbetimizi ılık baklavaya dökelim. 5-6 saat sonra servis yapabiliriz.Servis yaparken üstünü antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler