Ev Baklavası


Hamur İçin: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, 3 yumurta, 1 paket Vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve kaşığı tuz, Aldığı kadar un
İçine
500-750 gr dövülmüş ceviz veya fındık
Üzerine
2 paket margarin ( 500 gr. ) - ya da tereyağı
Şerbet İçin
1,5 kg. şeker 
Su ( Şekeri tencereye koyun ve üzerine 2 parmak geçecek kadar da su koyun kaynatın )
Yapılışı Tüm malzemeler ile hamur yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak. Daha sonra hamurumuzdan cevizden çok az büyük minik bezeler yapalım, yaklaşık 50-60 adet beze olacaktır. Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde nişasta serperek açalım. 1 beze açıp, üzerine nişasta serpelim ve yufkayı nişastaya bulalım ve bu yufkayı bir yere ayıralim.2. bezeyi de açalım ve ilk açtığınız bezenin üzerine koyun ve yine nişasta serpin, nişastaya bulayalım. Ayni şekilde 10 adet beze yapalım hepsi üst üste olacak. 10 adet bezeyi tezgâha alalım ve hepsini birden önce merdane ile büyütelim. Sonra oklavayı alıp yufka acar gibi inceltelim ve büyütelim. Yufkayı çok az yağla yağladığımız fırın tepsimize serelim, sarkan yerlerini bıçakla keselim ve kırpıntıları da içine alıp serpebiliriz. İlk kat yufkaya ceviz serpelim. Bu işlemi diğer 60 beze bitene kadar 10 ar adet şeklinde açıp tekrarlayalim. Her 10 adet yufkada ceviz serpelim. Son yufkayı da açalım ve tepsiye serelim ve yanlarını kesip düzeltelim. Baklavayı istediğimiz şekilde dilimleyelim. Margarin ya da tereyağını eritelim ve kaşıkla üzerine dökelim.170 derece fırında altı üstü çıtır olana dek pişirelim. İçi hamur kalmasın diye kürdanla kontrol edelim. Baklavamız piştikten sonra soğutalım ve sıcak şerbet dökelim.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler