Şakşuka

Malzemeler: 1 Kilo Patlıcan, 3 Ortaboy Domates,2 Diş Sarımsak, Yarım Kilo Yoğurt ( Tercihen Süzme Yoğurt), Kızartmak İçin Sıvı Yağ, 1 çay bardağı un.1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tutam tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda bekleterek acısının çıkmasını bekleyelim. Bekleyen palıcanların suyu iyice süzüldukten sonra hafifçe unlayalım ( yağı daha az çeker) . Daha sonra patlıcanlarımızı tavada kızartalım. Patlıcanlardan sonra küp küp doğradığımız domatesi, şekeri ve içine doğranmış sarımsağı tavada öldürelim. Diğer yandan yoğurdumuzu servis yapacağımız tabağa yayalım. Yoğurdumuzun üstüne patlıcanları koyalım. Patlıcanların üstünede domates sosumuzu gezdirelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler