Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

17 Ekim 2011 Pazartesi

Şakşuka

Malzemeler: 1 Kilo Patlıcan, 3 Ortaboy Domates,2 Diş Sarımsak, Yarım Kilo Yoğurt ( Tercihen Süzme Yoğurt), Kızartmak İçin Sıvı Yağ, 1 çay bardağı un.1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tutam tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda bekleterek acısının çıkmasını bekleyelim. Bekleyen palıcanların suyu iyice süzüldukten sonra hafifçe unlayalım ( yağı daha az çeker) . Daha sonra patlıcanlarımızı tavada kızartalım. Patlıcanlardan sonra küp küp doğradığımız domatesi, şekeri ve içine doğranmış sarımsağı tavada öldürelim. Diğer yandan yoğurdumuzu servis yapacağımız tabağa yayalım. Yoğurdumuzun üstüne patlıcanları koyalım. Patlıcanların üstünede domates sosumuzu gezdirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder