Revani


Malzemeler: 4 adet yumurta ,1 su bardagi yoğurt ,1,5 cay bardağı irmik, 2 su bardagi un, 1 su bardagi seker, 2 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, Hindistan cevizi (uzerine serpmek icin).
Şerbet İçin Malzemeler: 3,5 su bardagi seker, 3,5 su bardagi su, yarım limon suyu
Şerbetin Yapılışı: Tozşeker ve suyu kaynatalım, limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Yapılışı:: Yumurtaları şekerle mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım ve yoğurt ile irmiği ilave edelim. Ayrıca un, vanilya ve 2 kabartma tozunuda ekleyerek tüm malzemeyi iyice karıştıralım. Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine hamurumuzu döküp önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzeri pembelesene kadar ( yaklaşık yarım saat) pisirelim. Pistikten sonra uzerine bir bardak soguk su gezdirelim. Daha sonra; önceden hazirladığımız soğumuş şurubu dökelim.Soğuduktan sonra istediğimiz gibi dilimleyebiliriz. Uzerine hindistan cevizi serperek servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler