Çin Böregi
Malzemeler: 2 yufka, 3 yumurta,
kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ, 5 çorba kaşığı galeta unu, 1,5 su bardağı
sut.
İç Malzeme: 4-5 yaprak
beyaz lahana, 1 orta boy havuç, 1 orta boy pırasa 2 orta boy soğan, 150 gr yağsız
kıyma, 1/2 cay bardağı sıvı yağ, 1,5 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 cay kaşığı
karabiber, tuz.
Yapılış: Soğanlarımızı
ince ince doğrayalım ve yağda pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş
havucumuzu, ince ince doğradığımız lahana yapraklarımızı da ilave edelim ve
sebzeler iyice yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim, son olaraktan yine ince
ince doğradığımız pırasalarımızı ve kıymamızı ilave edelim ve iyice suyunu çekene
kadar kavuralım. Tuzumuzu, karabiberimizi ve kus üzümlerimizi de karıştıralım
ve tavamızı ateşten alalım. Yufkamızın birini düz bir zemine serelim ve üzerine
fırça yardımı ile iyice çırptığımız yumurta akından sürelim ve üzerine 2. yufkayı
da serelim. Yufkalarımızı sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde
edecek şekilde keselim. Yufkalarımızın geniş kenarına sebzeli harcı paylaştıralım
ve yufkanın karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe dondurup rulo yaparak saralım.
Yufka rulolarının önce arkalı onlu bir kâseye koyduğumuz sütümüze daldıralım,
sonra galeta ununa batıralım ve iyice kızdırılmış sıvı yağda kızartalım. Kızarınca
kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkartalım.
Yorumlar
Yorum Gönder