Çin Böregi

Malzemeler: 2 yufka, 3 yumurta, kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ, 5 çorba kaşığı galeta unu, 1,5 su bardağı sut.

İç Malzeme: 4-5 yaprak beyaz lahana, 1 orta boy havuç, 1 orta boy pırasa 2 orta boy soğan, 150 gr yağsız kıyma, 1/2 cay bardağı sıvı yağ, 1,5 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 cay kaşığı karabiber, tuz. 

Yapılış: Soğanlarımızı ince ince doğrayalım ve yağda pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş havucumuzu, ince ince doğradığımız lahana yapraklarımızı da ilave edelim ve sebzeler iyice yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim, son olaraktan yine ince ince doğradığımız pırasalarımızı ve kıymamızı ilave edelim ve iyice suyunu çekene kadar kavuralım. Tuzumuzu, karabiberimizi ve kus üzümlerimizi de karıştıralım ve tavamızı ateşten alalım. Yufkamızın birini düz bir zemine serelim ve üzerine fırça yardımı ile iyice çırptığımız yumurta akından sürelim ve üzerine 2. yufkayı da serelim. Yufkalarımızı sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Yufkalarımızın geniş kenarına sebzeli harcı paylaştıralım ve yufkanın karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe dondurup rulo yaparak saralım. Yufka rulolarının önce arkalı onlu bir kâseye koyduğumuz sütümüze daldıralım, sonra galeta ununa batıralım ve iyice kızdırılmış sıvı yağda kızartalım. Kızarınca kâğıt mutfak havlusu üzerine çıkartalım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler