Elmalı Tart



Hamur malzemeleri: 2 su bardağı un, 125 gr margarin, Yarım su bardağı toz şeker, 1 cay kaşığı kabartma tozu, 1 yumurta +1 yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı soğuk su, 1 paket vanilya

İç malzemeleri: 3 orta boy elma, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 çorba kaşığı margarin, 100 gr kuş üzümü, 1 cay kaşığı tarçın

İsterseniz: Üzerine Pudra Şekeri

Yapılış

Elmalarımızı soyalım ve dilimleyelim. Derin bir kaba alarak margarin ve toz seker ilave edelim. Tenceremizi ocağa koyalım ve elmalar hafifçe yumuşayana kadar pişirelim. Kuş üzümü, fıstık ve tarçınıda ekleyelim ve hafifçe soteleyelim. Daha sonra soğumaya bırakalım. 
Unu geniş bir kaba koyalım. Ortasını havuz gibi açıp margarini, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı, 1 yumurtayı ekleyerek iyice karıştırıp yoğuralım. Hamurumuzu 1 saat dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzu iki parçaya bölelim. Parçalardan birini tart ebadı boyunda açalım, margarinle yağlayıp 2 kaşık un serptiğimiz tart kalıbımıza veya yuvarlak borcama yayalım ( Hamur kenarları iyice kaplasinki elma rendemiz kalıbımıza değmesin). Üzerine harcımızdan yayalım. Kalan hamurumuzu da ince bir şekilde açalım ve yarım santim genişliğinde şeritler keserek bu şeritleri elmaların üzerine bir kafes olacak şekilde dizelim.1 adet yumurta sarimizi çırpalım ve üzerine surelim. Önceden işittiğimiz 180C fırında 30-35 dakika pişirelim. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler