Beğendili Köfte

Beğendi Malzemesi: 6 patlıcan, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, 2 cay kaşığı limon suyu 
Köfte Malzemesi: 500 gr. Kıyma, 1 yumurta, 1 soğan, 4-5 dal maydanoz, 1 su bardağı galeta unu, tuz, karabiber, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 cay kaşığı kimyon, kırmızıbiber. Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ. 
Süslemek İçin: 1 diş sarımsak ezilmiş 1 kâse yoğurt ( mümkünse süzme), ince kıyılmış maydanoz. 1 kaşık sıvıyağda kavrulmuş 1 cay kaşığı kırmızıbiber.
Hazırlanış
Köfte için kıymayı, ince ince doğranmış soğanı ve sarımsakları çukur bir kaba alalım, içine yumurtayı kıralım ve hafifçe yoğuralım. Galeta unu, maydanoz, su ve baharatlarıda ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp hafif silindir seklinde yuvarlayalım. Tavamıza sıvı yağımızı koyalım ve iyice kızdıralım. Köftelerimizi kızartalım.
Köftelerimiz kızarırken beğendimizi hazırlayalım. Patlıcanları közleyerek kabuklarını soyalım ve çatalla iyice ezelim, Limon suyu ve tuzu ekleyerek iyice karıştıralım. Tenceremizde tereyağımızı eritelim ve unu kavuralım ve bunun üzerine ezilmiş patlıcanlarımızı ve sütü de ilave ederek iyice karıştırarak kavuralım. Daha sonra beğendimizi servis tabağına alalım. Servis tabağımızın zeminine beğendiyi koyalım. Beğendinin üzerine ama yan taraflarına köfteleri dizelim. Ortasına yoğurdumuzu dökelim ve incecik kıyılmış maydanozla ve yağda kavrulmuş kırmızıbiberle süsleyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler