Çilek Soslu Muhallebi
Fransa’dan eski komşularımız gelince
onları çaya çağırdım. Resimde gördüğünüz muhallebi 10-12 kişilik. Muhallebiyi
masanın ortasına koydum ve fotoğraf makinesini yatak odasından getirene kadar
yarısı gitmiş bile, bu yüzden fotoğrafın kusuruna bakmayın. Tadı muhteşemdi.
Hem çok hafif bir tatlı. Cay sonu gördüğünüz koca kaptan bir kaşık bile
artmadı.
şimdi yazacağım tarif 4-6 kişilik, tarifi
lezzet dergisinden alıp yaptım.
Malzemeler: 5 su bardağı süt, 3 kahve fincanı
un, 1 su bardağı toz seker, yarım paket margarin, yarım paket vanilya, 1 paket
krem şanti.
Sos için: Yarım kilo çilek, 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılış: Sütü, unu ve tozşekeri ocağa koyduğumuz
tencereye alıp iyice karıştıralım. Kıvam almaşına yakın margarin ekleyelim ve
karıştırmaya devam edelim. Vanilyayı da ekleyip ocaktan alalım. Daha sonra krem
şantiyi ilave edelim ve mikserle karıştıralım. Karışımımızı bir kenar alıp
soğumaya bırakalım. Ayrı bir tencerede sos için çilek ve pudra şekerini kıvam
alana kadar pişirelim. Ocaktan alıp blenderden geçirelim. Sosu soğuk
muhallebimizin üzerine iyice yayalım. Soğuk servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder