Çilek Soslu Muhallebi


Fransa’dan eski komşularımız gelince onları çaya çağırdım. Resimde gördüğünüz muhallebi 10-12 kişilik. Muhallebiyi masanın ortasına koydum ve fotoğraf makinesini yatak odasından getirene kadar yarısı gitmiş bile, bu yüzden fotoğrafın kusuruna bakmayın. Tadı muhteşemdi. Hem çok hafif bir tatlı. Cay sonu gördüğünüz koca kaptan bir kaşık bile artmadı. 

şimdi yazacağım tarif 4-6 kişilik, tarifi lezzet dergisinden alıp yaptım.

Malzemeler: 5 su bardağı süt, 3 kahve fincanı un, 1 su bardağı toz seker, yarım paket margarin, yarım paket vanilya, 1 paket krem şanti.

Sos için: Yarım kilo çilek, 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılış: Sütü, unu ve tozşekeri ocağa koyduğumuz tencereye alıp iyice karıştıralım. Kıvam almaşına yakın margarin ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Vanilyayı da ekleyip ocaktan alalım. Daha sonra krem şantiyi ilave edelim ve mikserle karıştıralım. Karışımımızı bir kenar alıp soğumaya bırakalım. Ayrı bir tencerede sos için çilek ve pudra şekerini kıvam alana kadar pişirelim. Ocaktan alıp blenderden geçirelim. Sosu soğuk muhallebimizin üzerine iyice yayalım. Soğuk servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık