Suda Pişen Kek, Tencerede Kek, Islak Kek



Bir arkadaşımda tattım bu keki, süperdi, çok ıslak browni ya da sufle gibi. Denerken korktum ama sonuç süperdi.

Malzemeler: 1 cay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 cay bardağı yoğurt yoksa sut, 1,5 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 2 cay bardağı un, üzeri için Hindistan cevizi. 

Geniş bir kâsede yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım. Daha sonra diğer bütün malzemeleri ilave ederek iyice karıştıralım. Fincan ya da bardaklarımızı ( ben küçük reçel kâselerini kullandım) çok az yağla yağlayalım ve yarısını hafif geçecek şekilde kek karışımımızdan dolduralım ve üstüne Hindistan cevizi serpelim. Tenceremizle kapağı arasına temiz bir havlu ya da gazete yerleştirelim ki su keklerin üstüne damlamasın. Kekimizi 30-35 dakika pişirelim. Gazete veya havlu çok ıslanırsa değiştirebilirsiniz yalnız ilk 15 dakika kapağı hiç açmayın. Sıcakken servis yaparsanız yanında dondurma çok güzel gidiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler