Suda Pişen Kek, Tencerede Kek, Islak Kek
Bir arkadaşımda tattım bu keki, süperdi,
çok ıslak browni ya da sufle gibi. Denerken korktum ama sonuç süperdi.
Malzemeler: 1 cay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1
su bardağı toz şeker, 1 cay bardağı yoğurt yoksa sut, 1,5 yemek kaşığı kakao, 1
paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 2 cay bardağı un, üzeri için Hindistan
cevizi.
Geniş bir kâsede yumurta ve şekerimizi
iyice çırpalım. Daha sonra diğer bütün malzemeleri ilave ederek iyice
karıştıralım. Fincan ya da bardaklarımızı ( ben küçük reçel kâselerini
kullandım) çok az yağla yağlayalım ve yarısını hafif geçecek şekilde kek
karışımımızdan dolduralım ve üstüne Hindistan cevizi serpelim. Tenceremizle
kapağı arasına temiz bir havlu ya da gazete yerleştirelim ki su keklerin üstüne
damlamasın. Kekimizi 30-35 dakika pişirelim. Gazete veya havlu çok ıslanırsa değiştirebilirsiniz
yalnız ilk 15 dakika kapağı hiç açmayın. Sıcakken servis yaparsanız yanında
dondurma çok güzel gidiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder