Kabaklı Börek


Malzemeler: 1 kilo kabak, 1 demet dereotu, Tuz, 1 kahve fincanı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı karabiber, 6 adet yufka, 1 yumurta sarısı, 1 kâse yoğurt, 1 /2 cay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tarhun

Yapılış: Kabaklarımızı soyalım ve rendeleyelim. Suyunu iyice sıkıp süzdükten sonra kıyılmış dereotu, tuz ve baharatlarımızı ilave ederek harmanlayalım. Yufkamızın birini düz bir zemine ayıralım, Küçük bir kâsede yoğurt ve sıvı yağımızı iyice karıştıralım. Yufkamızı sigara böreği yapacakmış gibi 8 üçgene bölelim. Her üçgene önce yoğurt ve sıvı yağ karışımından sürelim ve geniş kısmına kabaklı harcımızdan koyup sigara böreği gibi saralım. Üzeri nede yumurta sarımızdan sürelim. Bu işlemi bütün yufkalarımız bitene kadar tekrarlayalım. Fırın tepsimizi çok az sıvı yağla yağlayalım ve böreklerimizi dizelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık