Kabaklı Börek
Malzemeler: 1 kilo kabak, 1 demet dereotu, Tuz,
1 kahve fincanı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı karabiber, 6 adet yufka, 1 yumurta
sarısı, 1 kâse yoğurt, 1 /2 cay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tarhun
Yapılış: Kabaklarımızı soyalım ve rendeleyelim.
Suyunu iyice sıkıp süzdükten sonra kıyılmış dereotu, tuz ve baharatlarımızı
ilave ederek harmanlayalım. Yufkamızın birini düz bir zemine ayıralım, Küçük
bir kâsede yoğurt ve sıvı yağımızı iyice karıştıralım. Yufkamızı sigara böreği
yapacakmış gibi 8 üçgene bölelim. Her üçgene önce yoğurt ve sıvı yağ karışımından
sürelim ve geniş kısmına kabaklı harcımızdan koyup sigara böreği gibi saralım. Üzeri
nede yumurta sarımızdan sürelim. Bu işlemi bütün yufkalarımız bitene kadar
tekrarlayalım. Fırın tepsimizi çok az sıvı yağla yağlayalım ve böreklerimizi
dizelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder