Mantarlı Et
Malzemeler: 1/2 kg kuşbaşı et, 1/2 kg mantar, 4 adet çarliston biber, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 3 su bardağı su, tuz, karabiber, maydanoz
Yapılış: Mantarlarımızı iyice yıkayalım ve saplarını kesip 4 e bölelim. Yağda tuzla sote edelim. Diğer yandan etimizi kızgın yağda suyunu ( kendi suyu) iyice çekene kadar kavuralım ve doğranmış soğan ve yeşilbiberlerimizde ilave ederek 2 dakika daha kavuralım ve son olarakta unumuzu ilave edelim. Daha sonra üzerine, karıştırarak tuz ve suyumuzu koyalım. Ara sıra üzerinde biriken kopuğu alalım. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirerek suyunu çektirdikten sonra diğer taraftaki mantarlarımızın üzerine eti ilave edelim ve iyice karıştıralım. Üzerine kekik ve kırmızıbiber serpelim. Tabağımızın etrafını maydanozla süsleyebiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder