Mantarlı Et

                             
Malzemeler: 1/2 kg kuşbaşı et, 1/2 kg mantar, 4 adet çarliston biber, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 3 su bardağı su, tuz, karabiber, maydanoz
Yapılış: Mantarlarımızı iyice yıkayalım ve saplarını kesip 4 e bölelim. Yağda tuzla sote edelim. Diğer yandan etimizi kızgın yağda suyunu ( kendi suyu) iyice çekene kadar kavuralım ve doğranmış soğan ve yeşilbiberlerimizde ilave ederek 2 dakika daha kavuralım ve son olarakta unumuzu ilave edelim. Daha sonra üzerine, karıştırarak tuz ve suyumuzu koyalım. Ara sıra üzerinde biriken kopuğu alalım. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirerek suyunu çektirdikten sonra diğer taraftaki mantarlarımızın üzerine eti ilave edelim ve iyice karıştıralım. Üzerine kekik ve kırmızıbiber serpelim. Tabağımızın etrafını maydanozla süsleyebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler