İrmik Tatlısı

Malzemeler: 1,5 kilo süt, 6 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı mısır nişastası, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya
Yapılışı: Geniş ve derin bir tencereye süt, irmik, nişasta ve toz şekeri koyalım ve karıştırarak pişirelim. Bir sure kaynadıktan sonra ateşten alalım. Tereyağı ve vanilyayı da ilave edelim. Soğuk suyla çalkaladığımız kare kek kalıbına boşaltalım. Buzdolabında soğutalım. Ters çevirerek çıkartalım. Dilimleyerek servis yapalım. İsterseniz üzerine sos dökerek servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler