Zeytinyagli Enginar- Artichoke In Olive Oil


1- Turkish Recipe 
Malzemeler: 8 tane enginar, 2 yemek kaşığı un, 2 orta boy patates, 2 havuç, 2 orta boy soğan, 1 limon suyu, 1 cay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz seker, tuz. 

Yapılış: Enginarlarımızı temizleyelim ve kararmamaları için, 2 yemek kaşığı un, yarım limon sıkılmış su koyduğumuz kâseye temizlediklerimizi koyalım. Bütün enginarlar temizlenince sudan çıkartalım ve pişireceğimiz tencereye dizelim, küp küp doğradığımız patatesler, yine küp küp doğradığımız havuçlar, ince ince doğradığımız soğanlarımız, zeytinyağı, seker, biraz tuz ve yarım limon suyumuzu koyalım. Üzerine unlu suyumuzdan ( enginarları soyarken içinde beklettiğimiz su) iki-üç su bardağı ilave edelim. Enginarlar iyice yumuşayana kadar kısık ateşte ( yaklaşık 45 dakika) pişirelim. Soğuk servis yapalım. Afiyet olsun 

2- English Recipe 
Ingredients: 8 artichokes, 2 tablespoons flour, 2 medium potatoes, 2 carrot, 2 medium onion, 1 lemon juice, 1 tablespoon sugar, salt to taste, 1 cup olive oil 
Peel the artichokes in a large bowl filled with cold water, 1/2 lemon juice and 2 tablespoons of flour. Remove the artichokes from bowl ( save the water). 
Arrange artichokes in a large saucepan in one layer. Place the diced potatoes, diced carrots and diced onions over the artichokes and add sugar, 1/2 lemon juice and salt. Add 2 -3 cups of the water in which the artichokes were soaked and cook over medium heat for about 45 minutes until artichokes are tender. Arrange artichokes on a serving platter when cool.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler