Maklube
Resimdeki
maklubeyi teyzem yaptı. Tarifte ondan . Osmanlıdan kalan lezzetlerden birisi.
Malzemeler: 300 gr kuşbaşı
et, 1 büyük domates, 1 büyük soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 sivri biber ( acı
sevmiyorsanız çarliston), 1,5 su bardağı pirinç, 2,5 su bardağı su, 1/2 su
bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber, 1 küçük patates.1 cay bardağı mısır.
Yapılış: Yarım su
bardağı yağımızı bir tencereye alalım iyice ısınınca etleri ekleyelim ve 3-4
dakika karıştırarak pişirelim. İnce ince doğranmış soğanımız, doğranmış
sarımsak ve doğranmış biberlerimizi tenceremize ilave edelim ve 5-6 dakika
karıştırarak pişirelim. Domatesleri de doğrayalım ve tencereye ekleyelim,
suyunu çekene kadar hepsini birlikte pişirelim. Piştikten sonra tuz ve
karabiber ilave edelim. Ayrıca patatesimizi halkalar seklinde doğrayıp etli
tenceremizin en dibine patatesimizi döşeyelim. Pirinçlerimizi tuzlu ve ılık
suda biraz ıslatalım daha sonra süzüp etlerin olduğu tencereye alalım ve 1,5 su
bardağı su, mısır, tuz ve karabiber ilave ederek pişirelim. Pirinçler pişip göz
göz olunca ateşi kapatalım. Tencerenin ağzına bir bez veya kâğıt havlu
kapatalım. 15 dakika kadar demlendikten sonra geniş bir kaba ters çevirerek
servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder