Maklube



Resimdeki maklubeyi teyzem yaptı. Tarifte ondan . Osmanlıdan kalan lezzetlerden birisi.

Malzemeler: 300 gr kuşbaşı et, 1 büyük domates, 1 büyük soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 sivri biber ( acı sevmiyorsanız çarliston), 1,5 su bardağı pirinç, 2,5 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber, 1 küçük patates.1 cay bardağı mısır.

Yapılış: Yarım su bardağı yağımızı bir tencereye alalım iyice ısınınca etleri ekleyelim ve 3-4 dakika karıştırarak pişirelim. İnce ince doğranmış soğanımız, doğranmış sarımsak ve doğranmış biberlerimizi tenceremize ilave edelim ve 5-6 dakika karıştırarak pişirelim. Domatesleri de doğrayalım ve tencereye ekleyelim, suyunu çekene kadar hepsini birlikte pişirelim. Piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edelim. Ayrıca patatesimizi halkalar seklinde doğrayıp etli tenceremizin en dibine patatesimizi döşeyelim. Pirinçlerimizi tuzlu ve ılık suda biraz ıslatalım daha sonra süzüp etlerin olduğu tencereye alalım ve 1,5 su bardağı su, mısır, tuz ve karabiber ilave ederek pişirelim. Pirinçler pişip göz göz olunca ateşi kapatalım. Tencerenin ağzına bir bez veya kâğıt havlu kapatalım. 15 dakika kadar demlendikten sonra geniş bir kaba ters çevirerek servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler