Otlu Pilav- Herb Rice

1-Turkish Recipe
Bu resimde diğer yemeklerle birlikte olduğu için arka planda kalıyor gibi, ama lezzeti ile öne geçiyor hiç merak etmeyin
Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( mümkünse zeytinyağı) , 4-5 dal kıyılmış taze nane, 2 dal ince ince doğranmış taze soğan, 5-6 dal kıyılmış maydanoz, 4 su bardağı et suyu. Tuz. 
Yapılış: Pirincimizi yarım saat ilik ve tuzlu suda ıslatalım daha sonrada yıkayıp süzelim. Tenceremizde sıvı yağımız ve tereyağımızı ısıtalım ve pirincimizi yağla kavuralım. Daha sonra yeşillikleri ve suyumuzun tamamını ilave edelim. Pirincimiz suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirelim ve servis yapalım.
2-English Recipe
Ingredients: 2 cups rice ( Baldo), 2 tablespoons butter, 2 tablespoons olive oil, 4-5 branch fresh mint (Chopped), 2 branch fresh onion ( chopped), 5-6 branch parsley ( chopped), 4 cups meat water, Salt to taste.
Soak the rice for 30 minutes in lukewarm and salty water , rinse and drain. Melt the butter in a skillet and add the olive oil and rice and stirring well. When all the grains are well coated, add the all mint, onion and parsley and then the water. Bring to a boil and let simmer until the water is absorbed. After cooking let stand 10 minutes.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler