Pırasalı Sigara Böreği


Pırasanın yemeğini nedense yiyemiyorum, soğan yiyormuşum gibi geliyor. Ama hamurla inanılmaz yakışıyor. Bence pırasa yemeyen çocuklar içinde çok iyi bir alternatif. Bu börekte bunlardan biri. 

Malzemeler: 4 adet yufka, 1 çorba kâsesi yoğurt, 1 yumurta, 1/2 cay bardağı zeytinyağı, 

Üzerini Süslemek İçin: 1 yumurta sarısı, çörek otu

Pırasalı harç: 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1kg pırasa, 2 havuç rendesi, 2 domates rendesi, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber. 
Hazırlanması: Pırasalarımızı yıkayalım ve ince ince doğrayalım. Rende havuç, rende domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve pırasayı suyunu çekene kadar kavuralım. Kekiği ve pul biberimde ilave edelim ve soğumaya bırakalım. Ayrı bir kâsede 1 yumurtamızı zeytinyağı ile iyice çırpalım ve yoğurt ile iyice karıştıralım. Bu karışımı yufkalarımıza süreceğiz. Diğer yandan yufkalarımızı üst üste koyalım ve 8 üçgen parçaya keselim. Üçgenlerimize önce yoğurtlu harcımızdan surelim ve her birinin geniş kısmına pırasalı harçtan koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Uzerleri nede yumurta sarısı sürerek çörek otu serpelim. Fırın tepsimizi hafifçe yağlayalım ve böreklerimizi dizelim.  Önceden ısıttığımız 180 derece ısıdaki fırında pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler