Islak Kek

Ben çiğ yumurta sarısı kokusunu sevmediğim için üzerine dökülen karışımın içine yumurta sarısı koymadım. Normalde orijinal tarifte 4 yumurta var ve ayrılan 1 su bardağı karışımın içinde yumurtada var. Takdir sizin.
Malzemeler: 2 yumurta, 2 su bardağı seker, 3 su bardağı un, 1 paket vanilin, 2 yemek kaşığı kakao, 1/2 su bardağı vişne suyu, 1/2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanması: Öncelikle geniş ve derin bir kâseye toz şekerimizi, kakaomuzu, sıvıyağımızı, sütümüzü ve vanilyamızı koyarak iyice karıştıralım. Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalan karışıma ayrı bir kapta çırptığımız yumurtalarımızı, unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip iyice karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbımıza hamurumuzu dökelim ve 170'de 40-45 dakika pişirelim. Keki fırından alıp önce üzerine vişne suyunu dökerek, 3-5 dakika çekmesini sağlayalım. 5-6 dakika sonrada ayırdığımız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökelim. Kek bir kaç saat tüm karışımları emene kadar bekleyelim. İsterseniz üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler