Cevizli Mor Lahana Salatasi-Mor Sultan

Görünüşüde yemeside çok güzel bir salata. Girdiği her ortamda ilgiyi çekmeyi başarabilecek bir salata.


Malzemeler: 1 tane küçük boy mor lahana, 1,5 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı mayonez, 2 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı sirke, Tuz, su, 1,5 su bardağı ceviz içi

Yapılışı: Lahanamızı ince ince kıyalım. Daha sonra bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyarak sirkemizi ve tuzumuzu ekleyelim ve 2 su bardağı suyla çok az yani biraz diri kalacak şekilde haşlayalım. Haşlandıktan sonra süzerek soğumaya bırakalım. Diğer yandan genişçe bir kâsede yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı karıştıralım. Soğuyan lahanalarımızı bu karışıma ekleyerek iyice karıştıralım. Üzerini kırılmış cevizle süsleyerek servis yapalım
.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler