Havuçlu Tarçınlı Kek
Uzun zamandır görüşemediğim ama çok
sevdiğim bir arkadaşım Umreye gidecekti, ona giderken ne götürsem diye
düşünürken aklıma kek yapmak geldi. Oda keki çok sever zaten. Tarifi
Dr.Qetkerden aldım. Çok Güzel oldu. Hem de çok besleyici.
Malzemeler
Yarım su bardağı kuru üzüm, 2 yemek kasığı
un, 3 yumurta, 150 gr margarin, 1,5 su bardağı toz şekeri, 1 paket şekerli
vanilin, 2 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı
rendelenmiş havuç, Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1,5 tatlı kaşığı tarçın
Tarif
Yarım su bardağı kuru üzümü sıcak suda 20
dakika bekletip suyunu süzelim. 2 yemek kaşığı unu ilave edip karıştıralım ve
kenarda bekletelim. Ayrı bir kapta 3 yumurta, 150 gr yumuşak margarin ve 1,5 su
bardağı toz şekeri çırpıcı ile 2 dakika çırpalım. Üzerine 1 paket şekerli
vanilin, 2 su bardağı elenmiş un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika
daha çırpalım. 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, yarım su bardağı dövülmüş
ceviz içi, 1,5 tatlı kaşığı tarçın ve hazırladığımız kuru üzümleri ilave ederek
1-2 dakika daha çırpalım. Hamuru yağladığımız kalıba dökelim ve 160 derecedeki
fırında 40-45 dakika pişirelim. Soğuk servis yapalım
Yorumlar
Yorum Gönder