Havuçlu Tarçınlı Kek


Uzun zamandır görüşemediğim ama çok sevdiğim bir arkadaşım Umreye gidecekti, ona giderken ne götürsem diye düşünürken aklıma kek yapmak geldi. Oda keki çok sever zaten. Tarifi Dr.Qetkerden aldım. Çok Güzel oldu. Hem de çok besleyici. 

Malzemeler
Yarım su bardağı kuru üzüm, 2 yemek kasığı un, 3 yumurta, 150 gr margarin, 1,5 su bardağı toz şekeri, 1 paket şekerli vanilin, 2 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1,5 tatlı kaşığı tarçın

Tarif
Yarım su bardağı kuru üzümü sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzelim. 2 yemek kaşığı unu ilave edip karıştıralım ve kenarda bekletelim. Ayrı bir kapta 3 yumurta, 150 gr yumuşak margarin ve 1,5 su bardağı toz şekeri çırpıcı ile 2 dakika çırpalım. Üzerine 1 paket şekerli vanilin, 2 su bardağı elenmiş un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek 2 dakika daha çırpalım. 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1,5 tatlı kaşığı tarçın ve hazırladığımız kuru üzümleri ilave ederek 1-2 dakika daha çırpalım. Hamuru yağladığımız kalıba dökelim ve 160 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirelim. Soğuk servis yapalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler