Kuru Yeşil Fasulyeli Bulgur Salatası

                            
Dün aksam bir arkadaşımda cay davetindeydik. Bu salata Sinoplu bir bayan tarafından yöresel salata olarak yapılmış. Onca böreğin kurabiyenin içinde herkes bu salataya yüklendi, yapan kişi zaten çok becerikli daha öncede bir iki kurabiye ve pastasını yedim. Hatta bende ıslak kurabiye götürmüştüm, ona da bayıldılar, hatta çocuklar fit oldu ama yine de popülerlikte bu salatayı geçemedi. Özetle bu aksam bu salatadan bir kaşık bile artmadı, süper lezzetliydi. İşte tarif:
Malzemeler: 2 su bardağı bulgur, 1 kase kuru yeşil fasulye ( iç Anadolu ve doğu Anadolu’dan yeşil fasulye kış için kurutularak yenilir, asla konserve yapılmaz yada buzluğa atılmış fasulye onun yerini tutmaz), 750 gr süzme yoğurt yoksa normal yoğurt, 5-6 diş sarımsak, nane, 1/2 cay bardağı sıvı yağ. 
Hazırlanış: Bulgurumuzu çok az suyla suyunu çekene kadar haşlayalım. Genişçe bir kaseye bulgurumuzu koyalım. Kuru yeşil fasulyemizi bir gece önceden suyla ıslatalım, salatamızı yapacağımız günde düdüklüde haşlayalım. Haşlanmış fasulyelerimizi bulgurumuzun içine ilave edelim. Bir tavada ince ince doğranmış sarımsaklarımızı nane ilave ederek sıvı yağla kavuralım ve yoğurdumuza ilave edelim. Daha sonra yoğurdu bulgura ilave edelim ve iyice harmanlayalım. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler