Pratik Muhammara


Muhammara Antakya ilimizin meşhur mezesi ve kahvaltılığıdır.

Malzemeler: 250 gr ceviz içi, 10 adet kurutulmuş biber yoksa 1 yemek kaşığı biber salçası, 4 dilim bayat ekmek, 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 cay kaşığı kimyon, 2 çorba kaşığı nar ekşisi, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker.

Yapılış: Cevizlerimizi ve sarımsaklarımızı havanda iyice dövelim. Ekmeklerimizi hafif ıslatalım, ceviz, şeker, kimyon salca ve sarımsaklarla birlikte rondo dan geçirelim. Daha sonra bir kaseye alalım, üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler