Sarelle li Tereyağlı Kurabiye
Bu kurabiyeyi aslında daha önce yazmıştım: Tereyağlı Kurabiye
Bunun tek farkı kurabiyelerin biraz daha yassı olması ve üzerine çocuklar için sarelle sürülmesi. Yapımı ayni
Malzeme: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, Yarım paketten biraz fazla buzdolabı dışında beklemiş ama erimemiş margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, Kıvamına gelinceye kadar un ( Yaklaşık 3 su bardağı un), 1 paket kabartma tozu, vanilya, 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı fındık, 1 paket vanilin. Üzeri için sarelle veya nutella
Yapılış: Üzüm ve fındık dışındaki malzemelerin hepsi karıştıralım ve iyice yoğuralım. Daha sonra üzüm ve fındığı da ilave edelim biraz daha yoğuralım ve kaşıkla hamurdan alarak çok hafif yağladığımız tepsiye dizelim, Kurabiyenin seklini kaşıkla toparlayabiliriz, üzeri hafifçe çukur olacak Kurabiyelerimizi 175 derece daha önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyeleri çocuklara üzerine sarelle sürerek servis yapabiliriz.
Recelli Cicek Kurabiye, Papatya Kurabiye
Fındıklı Annenanne Kurabiyesi
Tarçınlı Kurabiye
Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye
Yorumlar
Yorum Gönder