Sarelle li Tereyağlı Kurabiye



Bu kurabiyeyi aslında daha önce yazmıştım: Tereyağlı Kurabiye

Bunun tek farkı kurabiyelerin biraz daha yassı olması ve üzerine çocuklar için sarelle sürülmesi. Yapımı ayni

Malzeme: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, Yarım paketten biraz fazla buzdolabı dışında beklemiş ama erimemiş margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, Kıvamına gelinceye kadar un ( Yaklaşık 3 su bardağı un), 1 paket kabartma tozu, vanilya, 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı fındık, 1 paket vanilin. Üzeri için sarelle veya nutella

Yapılış: Üzüm ve fındık dışındaki malzemelerin hepsi karıştıralım ve iyice yoğuralım. Daha sonra üzüm ve fındığı da ilave edelim biraz daha yoğuralım ve kaşıkla hamurdan alarak çok hafif yağladığımız tepsiye dizelim, Kurabiyenin seklini kaşıkla toparlayabiliriz, üzeri hafifçe çukur olacak Kurabiyelerimizi 175 derece daha önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyeleri çocuklara üzerine sarelle sürerek servis yapabiliriz.

Benzer Tarifler Icin Tıklayın 
Mısır Gevrekli Nutellalı Kurabiye
Sirkeli Kurabiye-Citir Kurabiye
Recelli Cicek Kurabiye, Papatya Kurabiye

Fındıklı Annenanne Kurabiyesi
Tarçınlı Kurabiye
Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler