Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

18 Mart 2013 Pazartesi

Balkabaklı Kurabiye


Malzemeler:
Hamur İçin: 250 gr margarin (erimis), 1 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 4,5 su bardağı un , 1 paket vanilya, 1 cay bardagi pudra sekeri

İçi İçin: 1/2 su bardağı şeker, 300 gram soyulmuş balkabağı, 50 Gram dovulmus fındık veya ceviz içi

Üzeri için: Pudra şekeri

Yapilisi: Derin bir kaseye un haric tum hamur malzemelerini alalim ve iyice cirpalim. Daha sonra unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Ele yapışmayan kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamurumuz kivamini bulunca kapali bir kaba koyalim ve buzdolabinda bir saat bekletelim. Bu arada içini hazırlayalim: Soyulmus balkabağını iri iri dilimleyelim ve sekerle birlikte tencereye alalim. Iyice yumusayana kadar pişirelim. Sicakken iyice ezerek pure haline getirelim. Fındık veya ceviz ekleyerek iyice karistiralim ve sogumaya birakalim.
Dinlenmis hamurumuzu açarak inceltelim ve uzerine uzunlamasina iç harcımızdan yerleştirelim ve hamuru bir defa saralım. Sardığımız bu ruloyu uygun uzunlukta keselim.Bu şekilde hazırladığımız kurabiyeleri yağladigimiz firin tepsimize dizelim. Onceden isittigimiz 180 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Soğuyan kurabiyeleri bolca pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder