Fındıklı Annenanne Kurabiyesi

Malzemeler: 2 yumurta, Yarım paket erimis margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardagi dovulmus fındık 1 paket vanilya

Yapilis: Genis ve derin bir kaba eritmis ilik margarinimizi, sivi yagi , şekeri ve yumurtaları ekleyerek iyice çırpalım. Daha sonra unu, vanilya, findik ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak istedigimiz gibi şekiller vererek yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıttigimiz 180° fırında 20 dakika kadar pembelesene kadar pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler