Kakaolu Catlak Kurabiye

Tarifi bir arkadaşımdan aldım, oda sanırım Oktay ustanın tariflerinden yapmış. Özellikle çocuklar bayıldı bu kurabiyeye. Hepsinin söylediği çikolatalı kurabiyeyi çok beğendik oldu. İçinde çikolata yok ama kakao ve yumuşaklık çikolata var zannettiriyor herhalde. 
Malzemeler: 2 adet oda sıcaklığında yumurta, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, Yarım su bardağı toz şeker, 5 yemek kasığı tereyag,1 kahve fincanı kakao, kurabiyelerin üzerine 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı: Derin ve geniş bir kâseye önce yumurtayı, kabartma tozunu ve sıvı yağımızı alalım, iyice çırptıktan sonra pudra şekeri haricindeki tüm malzemeleride ekleyerek iyice yoğuralım. Hamur elinizde dağılırsa sakin un eklemeyin. Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra streç filme saralım ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim. Daha sonra hamuru buzdolabından çıkartalım ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayalım. Hafifçe yağladığımız tepsiye dizelim. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler