Kakaolu Islak Kurabiye-Browni Kurabiye



Muhteşem bir kurabiye. Namı diğer browni kurabiye. Çocuklar basta olmak üzere herkes bayıldı bu kurabiyeye. Hatta hafta sonu katıldığım kursa da yapıp götürdüm. 1 tane bile artmadı. İnşallah yakın zamanda kakaosuz halini de deneyeceğim. 

Malzemeler; Üç Yemek Kaşığı kakao (25 gr. kakao), 1/ 2 paket margarin, 1 yumurta,  Bir çay bardağı toz şeker,  Bir çay bardağı sıvıyağ, Bir paket kabartma tozu, Bir paket vanilya, 3 su bardağı un

Şerbet Malzemeleri: 1,5 çay bardağı şeker, 1,5 çay bardağı su

Üzerine: Hindistan cevizi veya toz antepfıstığı

Yapılış: Önce şerbetimizi hazırlayalım; Şerbet malzemelerindeki şekerimizi ve suyumuzu karıştıralım ve karışımı ocağa alalım, kaynayana kadar ocakta dursun kaynamaya başladıktan sonra beş da daha ocakta dursun sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. 
Diğer yandan kurabiyemizi yapmaya başlayalım. Geniş bir kaseye önce yumurtamızı kıralım ve iyice çırpalım sonrada diğer tüm malzemelerimizi ilave edelim ve iyice karıştıralım. Kurabiye hamuru kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizde yuvarlayalım ve yağladığımız fırın tepsimize dizelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar pişirelim ( Yaklaşık 20-25 dakika). Kurabiyelerimiz sıcakken soğumuş şerbetimizin içine batırıp hemen çıkartalım ( 20 sn.), servis tabağına dizelim ve üzerini hindistan cevizi yada Antep fıstığı ile süsleyelim. Soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler