Reçelli Çiçek Kurabiye, Papatya Kurabiye

Estetiğe hitabeden, lezzetli bir kurabiye. Bunu öğretmenler gününde yaptık. Canlı çiçek yerine böylesine lezzetli çiçekler vermiş olmak daha makbule geçti 
Malzemeler: 1 paket margarin, 1 çay bardağı pudra şekeri,2 tane yumurta,1 paket vanilinli seker,1 paket kabartma tozu,3 su bardağı un, Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker 
İç Malzeme: 1 çay bardağı toz şeker, Böğürtlen reçeli ( İstediğiniz herhangi bir reçel ya da marmelat çeşidi olabilir)
Yapılış: Margarin, yumurta ve pudra şekerini geniş ve derin bir kâseye alalım. İyice karıştıralım ve üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. İçini çukurlaştıralım ve 1 çay kaşığı reçel koyup kapatalım. Elimizde yuvarlayarak top haline getirelim. Tozşekere bulayalım. Tepsimize hafif bastırarak dizelim. Bütün kurabiyeleri hazırlayınca bıçakla kurabiyelerin kenarlarını resimde görüldüğü gibi keselim. Kurabiyelerimizin üzerlerinde 2 yemek kaşığı toz şekerimizi serpiştirelim. Önceden işittiğimiz fırında 180'Cde 30 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler